Každá domácnost potřebuje úložné prostory

Během života člověk nastřádá pěknou spoustu věcí a nastává otázka, kam všechno uložit? Řešením je dobře vymyšlený úložný prostor, kde uschováte vše potřebné a zároveň máte vše po ruce.

Skříň, vitrína nebo komoda?

Než si koupíte nějaký nábytek, tak si na papír sepište, co všechno aktuálně potřebujete uložit a v hlavě si přehrajte, zda to do nové skříně zvládnete naskládat. Zahrajte si i na věštce a podívejte se do budoucna, plánujte rodinu nebo stěhování? Přizpůsobte svoje plány i tomuto.

Úložné prostory nekupujete na rok ani na dva, ale na dlouhou dobu dopředu. Nešetřete na nesprávném místě, ale investujte do kvalitního výrobku, který vám vydrží. Ideálním materiálem je masivní dřevo s velmi dlouhou životností.

velka-komoda-s-posuvnymi-dvermi

 

Nábytek i pro velké domy

Ve velkých domech se můžete rozšoupnout. Máte-li možnost, tak si vyhraďte jednu místnost jen na odkládání věcí, kde bude vše dobře srovnané. Může to být klidně šatna se šatními skříněmi nebo menší komora s dřevěnými regály na uložení větších předmětů.

Přestože máte ruku volnou, tak musíte dobře plánovat. Menší skříně vypadají ve velkém prostoru poněkud utopeně. Také musíte zvážit, zda budete mít úložné prostory i v místnostech nebo vše uložíte někam stranou.

V ložnici můžete skříně bez obav vynechat a uložit oblečení do šatny a pořídit jen menší komodu na nezbytnosti. V obývacím pokoji se nevzdávejte obývací stěny, popřípadě i knihovny nebo sekretáře, jsou to nejen úložné prostory, ale také významné designové prvky.

velka-skrin-v-loznici

 

I v malém bytě uskladníte hodně věcí

V malém bytě nemáte obvykle luxus jedné místnosti na uložení věcí. Ideálním řešením jsou například vestavěné skříně na míru až ke stropu, kam uložíte opravdu velkou spoustu věcí. Zároveň vytvoří iluzi stěny a prostor vypadá kompaktněji.

Další možností jsou samozřejmě klasické skříně a šatníky. Investujte do vychytávek, které vám pomohou využít každý prostor. Nebojte se vysokých skříní, nahoru umístíte méně frekventované předměty. Máte-li možnost, tak si kupte byt se sklepní kójí, hned získáte mnohem více úložného prostoru.

skrin-s-posuvnymi-dvermi

 

Skříně máme stylové i moderní

Neberte skříně jako nudný kus nábytku, který doma musíte trpět. Skříně mohou být významným doplňkem celého prostrou. Když vyberete příjemný dekor, tak sladíte celou místnost do požadovaného stylu. V dnešní době není problém upravit dřevo přesně podle přání zákazníka.

Masivní dřevo je nejen trvanlivé, ale také nadčasové a snadno se sladí s jakýmkoliv stylem. Můžete vytvořit zámecké bydlení, moderní interiér, rustikální styl nebo moderní severský dům. Fantazii se meze nekladou. Dejte si však pozor na kombinaci různých stylů, někdy méně znamená více.

Velká skříň s velkým uložným prostorem

 

S námi využijete volný každý prostor na maximum

Obzvláště v menších bytech a domech se budete potýkat s nedostatkem prostoru. Využijte chytře každý centimetr prostrou. Pod postel pořiďte úložné boxy nebo krabice a můžete zde skladovat povlečení nebo ručníky a nemusíte kupovat komodu, která zabere spoustu místa. Skvělým řešením jsou i sedací soupravy nebo taburety s místem na ukládání věcí. V obývacím pokoji, tak skryjete před očima návštěvníků spoustu věcí a prostor zůstane volný pro vaše aktivity nebo pro větší sedačku či další křeslo. Díky chytrým řešením využijete svůj prostor na maximum.