Nestyďte se otevřít vchodové dveře, zařiďte si předsíň snů!

Předsíň nebo vstupní hala je první místo, které vaši návštěvníci uvidí. Možná si myslíte, že na předsíni nezáleží a dobrý dojem budete budovat až v obývacím pokoji, ale není to pravda. Překvapte svoje hosty hned za dveřmi.

První dojem podruhé neuděláte

Jakmile se otevřou vchodové dveře, tak dáváte na ostatním na odiv část svého soukromí. Je jedno, zda mezi dveřmi stojí jen kurýr nebo je za nimi vážená návštěva. Vaše předsíň vás reprezentuje a osoba na prahu si hned udělá obrázek.

Pokud za vámi vykukuje nepořádek, rozházené svršky a boty všude jen ne v botníku, tak dobrý dojem neuděláte. Budete vypadat jako borděláři, přestože zbytek domu bude uklizen. Předsíň je menší místnost, ale o to větší práci byste si měli dát s jejím správným rozvržením.

nabytek-v-predsini

Vezměte to od podlahy a nebojte se změny

Hlavní funkcí předsíně je odkládání oblečení a obuvi, aby neznečistili zbytek domu. Předsíň je místo, kde přecházíme mezi domovem a venkovním prostorem. Aby se vám dobře udržoval pořádek, tak musíte myslet na praktičnost a začněte hned u podlahy. Ideálním povrchem je dlažba nebo kvalitní vinyl. Povrch se musí dobře udržovat, koberec nebo dřevěná podlaha se sem příliš nehodí.

V předsíni odkládáme mokré kabáty a zablácené boty, přes všechnu opatrnost se může stát nehoda a stěny se zamažou blátem. Tento problém chytře vyřešíte omyvatelnou interiérovou barvou. Myslete také na zdroj tepla, ať nemusíte nosit bundy sušit do koupelny.

malovany-nabytek-v-predsini

Vše na svém místě i v předsíni

Do předsíně patří předsíňová stěna na uložení svršků, zrcadlo a botník. Další nábytek doplňte podle aktuálních možností. Velmi dobrou volbou jsou také vestavěné skříně až ke stropu, kam uložíte i další oblečení nebo sportovní vybavení a ušetříte místo v ložnici.

Ve velké předsíni máte možnost povolit uzdu fantazii. Investujte do stylového věšáku nebo držáku na deštníky. Každá věc by měla mít své pevné místo, ať ráno nehledáte klíčky od domu nebo od auta. Na menší drobnůstky si proto pořiďte misky nebo přihrádky, na klíče je ideální malý věšáček.

Doplňky do předsíně patří

Doplňky jsou důležitou součástí každé místnosti. Dejte si pozor i na barvy. Zařizujete-li bílou předsíň světlým nábytkem, tak riskujete, že to u vás bude vypadat, jako v čekárně u lékaře. Nebojte se kontrastních barev. Oranžová a žlutá opticky zvětší malý prostor a majitelé větších předsíní mohou experimentovat i s tmavými barvami.

Stěny oživte obrazy nebo dekoracemi, které budou kontrastovat s nábytkem. Bohatě zdobený nábytek obvykle nepotřebuje žádné honosné doplňky a můžete ho nechat vyniknout. V předsíni by měl být také dostatek světla, ať už denního nebo umělého.

Důležitým prvkem je samozřejmě zrcadlo, které je také doplňkem v místnosti. Není problém koupit bohatě zdobená zrcadla nebo zrcadla bez rámu přesně podle vašich požadavků. Zrcadlo umístěte, tak abyste se v něm obutí viděli a nezašlapali přitom čistou podlahu.

Nechte čekat svoje hosty v pohodlí

Ve větších předsíních si můžete dovolit i trochu luxusu. Pokud víte, že často čekáte na svoji polovičku, která nemůže doladit svůj outfit, tak si zařiďte v předsíni místo k sezení. Může to být jen křeslo nebo dřevěná zdobená lavička, ale můžete investovat i do pohodlné malé sedačky. Tu ocení i vaše návštěva, která vás přišla jen vyzvednout a vy ještě nejste připraveni k odchodu.